V Prešove otvorili tri celoslovenské súťaže ZENIT

04.02.2005 Celý región

Dovedna trojdňový program troch celoslovenských súťaží ZENIT otvorili 3. februára na pôde Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove. Ide o súťa...
Dovedna trojdňový program troch celoslovenských súťaží ZENIT otvorili 3. februára na pôde Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Prešove. Ide o súťaže v programovaní, v elektronike a v strojárstve. Zúčastňujú sa na nich najlepší stredoškolskí študenti z celej SR.

Výsledky vyhlásia po teoretickej a praktickej časti všetkých súťaží v sobotu 5. februára.
Najstaršia - v poradí XXI. ročník - je súťaž ZENIT v elektronike, na ktorej sa zúčastňuje 32 súťažiacich. Súčasťou praktickej časti ich súťaže je návrh plošného spoja. Rovnako stará je súťaž ZENIT v programovaní, jej najnovší ročník prilákal najviac až 36 účastníkov. V praktickej časti VI. ročníka ZENIT-u v strojárstve spolu 24 súťažiacich vyrobí súčiastky podľa výkresovej dokumentácie sústružením, frézovaním, vŕtaním a ručným opracovaním.
Organizačný poriadok súťaží ZENIT vo všetkých troch oblastiach zaregistrovalo Ministerstvo školstva SR v roku 1994. Organizačným a technickým garantom prehliadok je Štátny inštitút odborného vzdelávania.
(jj)
 

Vyberte región